Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Conducting a competition of scientific projects of the institutions of the Section of Social and Human Sciences of the National Academy of Science of Ukraine within the framework of the targeted research programs of the National Academy of Sciences of Ukraine

Про проведення конкурсу наукових проектів установ

Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України

в рамках цільових програм наукових

досліджень НАН України


З метою реалізації актуальних дослідницьких завдань у рамках виконання цільових програм наукових досліджень НАН України «Інтеграція Донбасу і Криму в політико-правовий і соціокультурний простір України: історичний досвід, сучасні виклики, перспективи» (2016-2018), «Національний консенсус в Україні: історичний імператив, сучасні параметри, прогностична модель» (2016-2018) та відповідно до Положення про цільові програми наукових досліджень НАН України і цільові наукові (науково-технічні) проекти НАН України, затвердженого постановою Президії НАН України від 07.10.2015 № 236 (зі змінами, внесеними постановою Президії НАН України від 16.12.2015 № 302):

1. Оголосити конкурс проектів цільових програм наукових досліджень НАН України «Інтеграція Донбасу і Криму в політико-правовий і соціокультурний простір України: історичний досвід, сучасні виклики, перспективи» (2016-2018), «Національний консенсус в Україні: історичний імператив, сучасні параметри, прогностична модель» (2016-2018) для їх фінансування у 2018 році.

2. Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України (академік НАН України С.І.Пирожков) забезпечити організацію та проведення конкурсу відповідно до Положення про порядок конкурсного відбору та звітності за науковими проектами установ Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України (далі – Положення), затвердженого постановою Президії НАН України від 14.03.2012 № 49.

3. Відділенням Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України забезпечити:

– прийняття заявок від установ НАН України щодо участі у конкурсі (згідно з п. 9 Положення) з остаточним строком їх подання 15.03.2018;

– узагальнення до 20.03.2018 пропозицій установ щодо участі в конкурсі за формою (додається);

– здійснення до 23.03.2018 за участю наукових рад програм наукової експертизи проектів;

– визначення до 27.03.2018 рейтингової оцінки проектів за формою (додається).

4. Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України (академік НАН України С.І.Пирожков) забезпечити конкурсний відбір проектів та подання відібраних проектів на затвердження Президії НАН України в межах коштів, передбачених постановою Президії НАН України від 27.12.2017 № 369 «Про затвердження розподілу бюджетного фінансування НАН України на 2018 рік».

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на Науково-організаційний відділ Президії НАН України.

Президент Національної академії наук України

академік НАН України Б.Є.Патон

Головний учений секретар Національної академії наук України

академік НАН України В.Л.Богданов


РОЗПОРЯДЖЕННЯ № 120