Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

International conference "How to agree with the past"

Міжнародна конференція «Як домовитись з минулим»

19-20 листопада 2018 року, Київ


Зміни політики пам’яті в Україні, які відбулись за останні 5 років, підняли у суспільстві багато дискусійних тем: як ставитись до періоду радянського тоталітаризму та як поводитись з його ідеологією, пам’ятниками, мистецтвом? Як говорити про травматичне минуле, і чи варто будувати на ньому свою ідентичність? Як працювати з розсекреченими радянськими архівами та чи потрібно це суспільству?


Конференція пройде у форматі тематичних панельних дискусій.

Організатори конференції: науково-громадська організація Центр досліджень визвольного руху та Фонд Конрада Аденауера.

Місце: готель Radisson Blu, вул. Ярославів Вал, 22.


Програма конференції за посиланням – https://docs.google.com/document/d/1lteY-ynJJUXpZXrJjExw4PgXKnEOCoclOjCV9jOku2g/edit?fbclid=IwAR1pXjKoDIvn030huIoZtLXKIHAFb7317StNeUzDEt1BgN-9KE0tJLpdN0k

Реєстраційна форма для учасників конференції за посиланням - https://docs.google.com/forms/d/1Fcwe5TeW7RXdBIZNh3qnzrrqIevTWAGju4UZO436sMk/edit?ts=5be01dfb