Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Оголошується набір учасників Освітнього семінару-школи з історії Голокосту в Україні та проблем викладання цієї тематики в школах України

УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ВИВЧЕННЯ ІСТОРІЇ ГОЛОКОСТУ

ОГОЛОШУЄ ПРОВЕДЕННЯ В 2017 РОЦІ

ОСВІТНЬОГО СЕМІНАРУ-ШКОЛИ

З ІСТОРІЇ ГОЛОКОСТУ НА ТЕРЕНАХ УКРАЇНИ

Український центр вивчення історії Голокосту (УЦВІГ) в співпраці з Меморіалом «Яд Вашем» (Єрусалим) та за підтримки Євразійського єврейського конгресу та посольства Держави Ізраїль в Україні оголошує набір учасників Освітнього семінару-школи з історії Голокосту в Україні та проблем викладання цієї тематики в школах України. Семінар проводиться для вчителів історії та інших суспільних дисциплін середніх навчальних закладів України, також запрошуємо до участі колег-вчителів з Білорусі та Молдови. Під час навчання на семінарі, що проходитиме у форматі лекцій, дискусій, тренінгів, екскурсій та обговорень, будуть розглянуті різноманітні аспекти історії Голокосту на теренах України та Європи, а саме: політика тоталітарних режимів, нацистський геноцид щодо євреїв, рух опору, українсько-єврейські взаємини в міжвоєнний період та під час Голокосту, ідеологія нацистського антисемітизму, міждисциплінарні підходи до історії Голокосту, інші геноциди Другої світової війни та сучасності тощо. Частину дискусій також буде присвячено обговоренню методик викладання історії Голокосту в школі.

Семінар відбудеться 25 – 30 червня 2017 р. у м. Миколаєві.

Термін подачі заявки – до 14 травня 2017 р.

Відповідь (орієнтовно) – 15-22 травня 2017 р.

Учасники цього навчально-методичного семінару, які продовжать чи розпочнуть викладання історії Голокосту в своїх освітніх закладах, запропонують свої власні авторські методики чи методичні розробки з різноманітних аспектів цієї теми тощо, будуть запрошені взяти участь в навчально-методичному стажуванні в Музеї «Яд Вашем» (Єрусалим) та інших освітніх програмах партнерів УЦВІГу.

Заявку на участь в семінарі можна заповнити через онлайн-форму за посиланням: https://goo.gl/vummXb (доступне також на сайті УЦВІГ www.holocaust.kiev.ua )

Організатори відшкодовуютьхарчування та проживання учасників протягом усього часу семінару, витрати на екскурсії та безкоштовно надають навчально-методичні матеріали.

Проїзд до та від місця проведення семінару – за рахунок учасників.

Вступний внесок за участь у семінарі-школі – 250 грн. (сплачується після підтвердження участі).

З додатковими питаннями звертайтеся:

Український центр вивчення історії Голокосту

Телефон / факс: (044) 285-90-30 Електронна адреса: uhcenter@holocaust.kiev.ua


Детальніше: http://www.historians.in.ua/index.php/en/ogoloshen...