Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Робітня “Ремесло історика: роль гіпотези при написанні дисертаційної праці”

Запрошуємо аспірантів-істориків подавати заявки на робітню «Ремесло історика: роль гіпотези при написанні дисертаційної праці», що відбудеться у Харкові 9–11 листопада 2016 р. на історичному факультеті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна за підтримки Програми імені Ковальських Канадського інституту українських студій. 

Організатори семінару мають на меті актуалізувати проблему вироблення дисертантом робочої гіпотези ще на початку дослідження, оскільки саме гіпотеза має визначати постановку дослідницьких завдань, вибір методології та спектр застосованих методів. Семінар відбудеться у форматі робітничої майстерні, під час якої дослідники матимуть можливість скорегувати/доповнити свої дослідницькі гіпотези. На час проведення семінару учасники забезпечуються місцем у гуртожитку та харчуванням.

Докладну інформацію можна знайти на сайті харківського відділення програми Ковальських https://keui.wordpress.com/2016/04/18/kharkivhypothesisworkshop_2016/


Інформаційний лист