Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Друга міжнародна наукова конференція «Україна і США: досвід та перспективи співпраці (присвячена 25-річчю встановлення дипломатичних відносин)»

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у Другій міжнародній науковій конференції «Україна і США: досвід та перспективи співпраці (присвячена 25-річчю встановлення дипломатичних відносин)», яка проводиться кафедрою нової та новітньої історії зарубіжних країн, громадською організацією «Українська асоціація американістики», благодійним фондом «Національний центр Сікорського» 23 листопада 2017 р. на базі історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Київ; вул. Володимирська, 60).

Роботу конференції буде організовано за напрямами:

  1. Українсько-американські відносини: історія, сучасний стан та перспективи.
  2. Зовнішня політика США: глобальні та регіональні аспекти.
  3. США та країни Латинської Америки.
  4. Сучасне американське суспільство.
  5. Українська діаспора у країнах Америки.

Для участі у конференції потрібно надсилати заявку у електронній формі на адресу адресу: knu16@ukr.net

Кінцевий термін подачі заявок – 5 листопада 2017 р.


Інформаційний лист

ЗАЯВКА УЧАСНИКА Другої міжнародної наукової конференції «Україна і США: досвід та перспективи співпраці (присвячена 25-річчю встановлення дипломатичних відносин)»