Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Проведення конкурсу наукових проектів установ Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України в рамках цільових програм наукових досліджень НАН України

Про проведення конкурсу наукових проектів установ

Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України

в рамках цільових програм наукових

досліджень НАН України


З метою реалізації актуальних дослідницьких завдань у рамках виконання цільових програм наукових досліджень НАН України «Інтеграція Донбасу і Криму в політико-правовий і соціокультурний простір України: історичний досвід, сучасні виклики, перспективи» (2016-2018), «Національний консенсус в Україні: історичний імператив, сучасні параметри, прогностична модель» (2016-2018) та відповідно до Положення про цільові програми наукових досліджень НАН України і цільові наукові (науково-технічні) проекти НАН України, затвердженого постановою Президії НАН України від 07.10.2015 № 236 (зі змінами, внесеними постановою Президії НАН України від 16.12.2015 № 302):

1. Оголосити конкурс проектів цільових програм наукових досліджень НАН України «Інтеграція Донбасу і Криму в політико-правовий і соціокультурний простір України: історичний досвід, сучасні виклики, перспективи» (2016-2018), «Національний консенсус в Україні: історичний імператив, сучасні параметри, прогностична модель» (2016-2018) для їх фінансування у 2018 році.

2. Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України (академік НАН України С.І.Пирожков) забезпечити організацію та проведення конкурсу відповідно до Положення про порядок конкурсного відбору та звітності за науковими проектами установ Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України (далі – Положення), затвердженого постановою Президії НАН України від 14.03.2012 № 49.

3. Відділенням Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України забезпечити:

– прийняття заявок від установ НАН України щодо участі у конкурсі (згідно з п. 9 Положення) з остаточним строком їх подання 15.03.2018;

– узагальнення до 20.03.2018 пропозицій установ щодо участі в конкурсі за формою (додається);

– здійснення до 23.03.2018 за участю наукових рад програм наукової експертизи проектів;

– визначення до 27.03.2018 рейтингової оцінки проектів за формою (додається).

4. Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України (академік НАН України С.І.Пирожков) забезпечити конкурсний відбір проектів та подання відібраних проектів на затвердження Президії НАН України в межах коштів, передбачених постановою Президії НАН України від 27.12.2017 № 369 «Про затвердження розподілу бюджетного фінансування НАН України на 2018 рік».

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на Науково-організаційний відділ Президії НАН України.

Президент Національної академії наук України

академік НАН України Б.Є.Патон

Головний учений секретар Національної академії наук України

академік НАН України В.Л.Богданов


РОЗПОРЯДЖЕННЯ № 120