Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Засідання Вченої ради Інституту історії України НАН України 29 березня 2018 р.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

засідання Вченої ради

Інституту історії України НАН України

29 березня 2018 р.

14-30

1. Наукова доповідь канд.геогр.наук, ст.наук. співр. Інституту географії НАН України І. Г. САВЧУКА «РОЗВИТОК ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ТЕРИТОРІЇ СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ У ПРОСТОРІ І ЧАСІ».

2. Про Розпорядження Президії НАН України № 137 від 12.03.2018 р. «Про створення робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення захисту інтелектуальної власності наукових установ НАН України».

Доповідає О. С. Рубльов

3. Про редакційну політику та роботу збірника наукових праць молодих учених Інституту історії України НАН України «УКРАЇНСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ ЗБІРНИК».

Доповідає В. І. Милько

4. Рекомендація до друку рукопису індивідуальної монографії д.і.н., проф. Р. Я. ПИРОГА «ВІДНОСИНИ УКРАЇНИ І ЦЕНТРАЛЬНИХ ДЕРЖАВ: НЕТИПОВА ОКУПАЦІЯ 1918 РОКУ».

Доповідають: В. Ф. Верстюк

О. П. Реєнт

С. В. Кульчицький

5. Рекомендація до друку електронного збірника наукових праць «МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ГУМАНІТАРНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ: ІСТОРИЧНІ НАУКИ. – Т. ІV».

Доповідають: Г. В. Боряк

О. І. Гуржій

Т. В. Чухліб

6. Звіт стипендіатів стипендії Президента України для молодих учених к.і.н. Н. Г. КАШЕВАРОВОЇ, к.і.н. В. В. СКАЛЬСЬКОГО, к.і.н. В. П. КОНОНЕНКА

7. Про висунення кандидатур на здобуття стипендій Президента України для молодих учених.

Доповідає В. І. Милько