Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

ЛІТНЯ ШКОЛА ІСТОРІЯ ГОЛОКОСТУ В ЄВРОПІ ТА УКРАЇНІ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ІСТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

01033 м. Київ, вул. Володимирська, 60, ауд. 349; тел/факс: +38 (044) 239-32-12

Електронна адреса, e-mail: history_dpt.head@univ.net.ua; Internet: http:/www.history.univ.kiev.ua

ЛІТНЯ ШКОЛА

ІСТОРІЯ ГОЛОКОСТУ В ЄВРОПІ ТА УКРАЇНІ

3–13 липня 2016 рoку

Київ, Україна

Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка у співпраці з Центром наукових досліджень Голокосту імені Джека, Джозефа і Мортона Манделя Меморіального Музею Голокосту Сполучених Штатів Америки оголошують про проведення літньої школи для магістрантів, аспірантів та молодих викладачів, наукові інтереси яких пов’язані з дослідженням Голокосту або ж тих, хто зацікавлений у поглибленому вивченні та подальшому викладанні курсів із історії Голокосту.

Учасники літньої школи отримають нагоду зміцнити знання, ознайомитися з історіографією та методологією, а також дізнатися про стан та розвиток наукових досліджень з історії Голокосту. Літня школа складатиметься з лекцій та дискусій, які охоплюватимуть історію Голокосту в Європі та Україні.

Особи, зацікавлені в участі у літній школі, на час подання документів повинні бути студентами або ж працювати в одному з вищих навчальних закладів України. Школа є міждисциплінарною та відкритою до участі в ній магістрантів, аспірантів та молодих викладачів, котрі цікавляться історією Голокосту також у контексті інших гуманітарних дисциплін

Детальніше: http://www.historians.in.ua/index.php/en/ogoloshennya/1833-litnya-shkola-istoriya-holokostu-v-yevropi-ta-ukrayini-3-13-lypnia-2016-roku-kyiv-ukraina