Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

International Conference for Young Researchers “Exploring the Past: New Social History at the Crossroads of Methodological Trends”

22–24 березня 2018 р. у Національному університеті “Києво-Могилянська академія” відбудеться Міжнародна конференція для молодих дослідників “Досліджуючи минуле: нова соціальна історія на перехрестях методологічних віянь”.

Конференція є продовженням серії щорічних міжнародних семінарів «Досліджуючи минуле:…» і позиціонує себе як академічний форум, що створює поля для дискусії навколо методології історичних досліджень.

Завданням конференції є формування інтелектуального середовища, в якому молоде покоління фахівців зможе подискутувати про різноманітні підходи до вивчення соціальної історії та способів їх використання при дослідженні джерельного матеріалу.

У рамках конференції учасники не лише працюватимуть у попередньо визначених секціях, але й матимуть змогу прослухати відкриті лекції відомих українських істориків, побувати на воркшопах за участю викладачів кафедри історії НаУКМА а також відвідати публічні дискусії із загальної проблематики конференції.

Детальніше щодо заходу, його тематичних напрямків і розкладу див. програму конференції або за посиланням: http://history.ukma.edu.ua/news/conference-explori...