Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Research residences at the Center for Urban History 2019/2020

Центр міської історії запрошує подавати заявки на дослідницькі резиденції 2019–2020.

Особливо заохочуємо істориків, культурологів, антропологів. Приймаємо заявки на дослідження, в яких запропоновано широкі інтерпретації міської історії як дисципліни, що перебуває на перетині різноманітних підходів гуманітарних і суспільних наук. Хронологічні рамки студій – ХІХ-ХХ століття, географічні межі – Центральна і Східна Європа. Особливо вітаємо теми, пов’язані з дослідницькими фокусами Центру, зокрема із питаннями урбанізації багатоетнічних міст, досвідів містян у час радикальних змін та воєн ХХ століття, планових міст, міської спадщини, комеморативних практик та міського простору, інфраструктури та культурних практик у містах, цифрової та публічної історії.

Центр забезпечує умови для проведення дослідження, надає дослідникам доступ до власних ресурсів, зокрема до бібліотеки, медіаархіву, досліджень, наукових контактів та пропонує можливість презентувати й обговорити попередні результати дослідження в рамках Міського семінару та публічних лекцій.

Заявка має містити

- Опис проекту (1-2 тис. слів)

- Резюме зі списком публікацій

- Один рекомендаційний лист від дослідника, ознайомленого з проектом апліканта (для аплікантів без наукового ступеня).

Кінцевий термін подачі заявок 1 лютого 2019 р.

Заявки просимо подавати на електронну адресу grants@lvivcenter.org <mailto:grants@lvivcenter.org>.

Деталі: http://www.lvivcenter.org/uk/grants/2312-residence-grant-application-2019/ <http://www.lvivcenter.org/uk/grants/2312-residence-grant-application-2019/>