Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

International Conferences Conference “Ver Kyiviens: Suspensions of the Middle Ages and Early New Hours of Civilization”

16-17 травня 2019 року кафедра історії стародавнього світу та середніх віків історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводить Міжнародну наукову конференцію «Ver Kyiviens: Суспільства середньовічного та раннього нового часу і їх цивілізаційна спадщина».


Плануються такі напрямки роботи конференції
1. Дослідження історії середньовічної Європи
2. Дослідження історії середньовічного Сходу
3. Дослідження ранньомодерної історії
4. Рецепція історико-культурної спадщини давніх цивілізацій
5. Дослідники античної та середньовічної історії (до 185 річниці Київського університету)


До початку роботи конференції планується видання збірки абстактів доповідей. Організаційний внесок – 200 грн. Повідомлення про його оплату ви отримаєте після добору заявок.


Учасники конференції отримають можливість публікації своїх статей у виданнях історичного факультету: Вісник КНУ імені Тараса Шевченка, «Американська історія і політика», «Текст і образ: актуальні проблеми історії мистецтва». Статті слід подавати безпосередньо до одного з обраних видань, оформлені згідно вимог.


Для участі у конференції просимо до 10 березня 2019 року надіслати заявку за формою та надіслати на адресу ancient.medieval.knu@gmail.com. Звертаємо увагу, що заявку слід заповнити двома мовами (українською та англійською).