Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Young Scientists' Projects Contest of the National Academy of Sciences of Ukraine

Оголошено конкурс проектів НДР молодих учених НАН України на 2019-2020 роки. Запити (у двох примірниках) від наукових установ Комісія по роботі з науковою молоддю НАН України (01601, вул. Володимирська, 54, кім.421, тел. (044) 239-6451, e-mail: nm@nas.gov.ua) приймає до 26 квітня 2019 року.

Деталі у розпорядженні НАН України №195 від 25 березня 2019 р.

Умови проведення конкурсу проектів НДР молодих учених НАН України у 2019 р. та вимоги щодо оформлення запитів

При оформленні та поданні запиту на фінансування проекту НДР необхідно врахувати таке:

1. До участі у конкурсі допускаються індивідуальні та колективні проекти НДР, учасниками яких станом на 1 липня 2019 року є вчені віком до 35 років, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або вчені віком до 40 років, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються в докторантурі.

2. Молодий вчений може бути керівником (автором) чи виконавцем лише в одному запиті на виконання проекту НДР.

3. Початок реалізації проектів НДР – переможців конкурсу – 1 липня 2019 року.

4. Термін реалізації проектів НДР – переможців конкурсу – 1,5 роки.

5. Проекти НДР направлятимуться для конкурсного відбору та проведення експертної оцінки у відповідні відділення НАН України. При підготовці висновків експерти керуються критеріями, визначеними експертною анкетою. Кожен проект НДР має оцінюватися не менше ніж двома експертами. Не допускається однакова сумарна кількість балів за проектами НДР у межах одного відділення НАН України.

6. Формування та друк запитів здійснюється виключно в системі розподіленої інформаційної технології науково-організаційної діяльності НАН України (РІТ НОД НАН України) за посиланням: http://tema-ndr.nas.gov.ua. Інструкції щодо оформлення запитів: http://inform.icybcluster.org.ua/tinstr/tin.html.

Разом із запитом до Комісії подається анкета до проекту НДР, поданого на конкурс (додається), в паперовому та електронному вигляді (*.doc).

За додатковими консультаціями щодо оформлення запиту та роботи в системі РІТ НОД НАН України звертайтеся до служби супроводу РІТ НОД НАН України, тел.: (044) 526-7459, e-mail: rit.nod.support@nas.gov.ua; до ученого секретаря СФТМН НОВ Президії НАН України Сергія Анатолійовича Беспалова, тел.: (044) 234-9302 або секретаря Комісії Олександра Євгеновича Дуброви, тел.: (044) 239-6451.

Друк та підписання запитів – лише після погодження з Комісією правильності їхнього оформлення. Для цього необхідно надіслати на електронну адресу (nm@nas.gov.ua) лист з інформацією про заповнення запиту в системі та прикріпити заповнену Анкету у форматі ***.doc (*** – прізвище керівника/автора проекту НДР латиницею).

Не допускається друк запитів з РІТ НОД з колонтитулами (дата, час, нумерація сторінок тощо).

За інформацією Комісії по роботі з науковою молоддю НАН України