Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

International Conference "Victor Petrov-Domontovich: Map Writing Creativity"

safe_image.php?d=AQAYQE0PQ7DmTmV0&w=160&h=160&url=http%3A%2F%2Fuamoderna.com%2Fimages%2Fnovyny%2FGlinianovych-Krupa%2F1.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher_square&_nc_hash=AQBgP7moxkJIhJYz


6-7 червня 2019 р. у Кракові відбулася міжнародна конференція «Віктор Петров-Домонтович: мапування творчости письменника», приурочена до 50-х роковин смерті Віктора Петрова (1894–1969). Подію організувала катедра україністики Інституту східнослов’янської філології Яґеллонського університету (Краків, Польща) за участі Інституту славістики Польської академії наук (Варшава, Польща) в межах перекладацько-наукового проєкту «Віктор Петров – до критичної модерности». Серед тридцяти восьми доповідачок і доповідачів з Австрії, Канади, Німеччини, Польщі, США та України були присутні провідні дослідниці і дослідники літературного, мовознавчого, історичного та археологічного доробку українського інтелектуала.


Детальныше: https://www.facebook.com/groups/159051204196509/pe...