Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Competitive selection of candidates for state nominal scholarships by the best young scientists to perpetuate the events of the Revolution of Dignity and honor the feat of the Heroes of Ukraine - Heroes of the Heavenly Hundred

Інформація щодо конкурсу для молодих учених!

Згідно із наказом МОН України від 02.10.2020 №1216 «Про оголошення конкурсу та утворення комісії з відбору претендентів на здобуття державних іменних стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні» (далі – Стипендії) оголошено конкурсний відбір претендентів на здобуття зазначених Стипендії у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб кожна.

Відповідно до Положення про державні іменні стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні (далі – Положення), затвердженого постановою Кабінету Міністрів Україні від 21.11.2018 №1017, у конкурсі можуть брати участь наукові, науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад’юнкти, докторанти закладів вищої освіти та наукових установ. Вік претендентів, які висуваються на здобуття Стипендії, за станом на 1 січня року, в якому розпочинається виплата стипендій, не може перевищувати 35 років для осіб, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, та 40 років для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються в докторантурі.

З метою участі молодих науковців НАН України у конкурсі на здобуття зазначеної Стипендії науковим установам до 4 листопада 2020 р. необхідно подати до Директорату науки та інновацій МОН України (01601, м. Київ, бульвар Т. Шевченка, 16) матеріали щодо претендентів на здобуття Стипендії, визначені п. 7 Положення.