Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

NGO «CSMP «Mnemonics»

Як у сучасному мононаціональному середовищі вивільнювати пам’ять про зниклі культури та етноси?
Які освітні інструменти принагідні до теперішнього технологізованого повсякдення?

60780ca0e46d7.jpg

Запрошуємо на презентацію сучасних освітніх інструментів доповненої реальності від громадської організації «Мнемоніка», що займається політикою пам’яті та публічною історією.

Подія відбудеться у форматі зум-конференції (https://us02web.zoom.us/j/8712344345)з онлайн трансляцією на fb-сторінку ГО «Мнемоніка»

Подія у facebook

На заході буде представлений «Музей однією вулиці», який відтворює полікультурний простір міста Рівне міжвоєнного періоду. Він вміщує інформацію про історико-культурні об’єкти, що знаходилися на сучасній вулиці С. Петлюри, та AR-досвід «Хованки». Останній оповідає про взаємодію поляків, євреїв та українців – полікультурність, яка зникла у часи радянської та нацистської окупації міста.

А також презентуватимемо документальний кінофільм «Повстання приречених», що реконструює події, які відбувалися у вересні 1942 р. Кінострічка знайомить глядача із процесом організації повстання та його перебігом, колективним опором бранців ґетто Тучина. Це було перше повстання в ґетто на теренах окупованої третім Рейхом України.

***
Ці продукти створено ГО ЦСПП «Мнемоніка» в рамках реалізації проєкту «Протидія антисемітизму та ксенофобії через популяризацію поліетнічного регіону», який підтриманий Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні.

Захід відбувається за підтримки Ради молодих вчених Інституту історії України НАН України.