Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

The fourth presentation of the lecture "Paths of Memory" about the events of the Second World War in Volyn!

608a448f32c84.jpg


Шановні колеги та коліжанки,

Запрошуємо Вас на четвертий виклад нашого лекторію «Стежками пам’яті» про події Другої світової війни на Волині!

Лекцію «Геноцид ромів на Волині: події та пам’ять про них на узбіччі “великих історій”» читатиме Михайло Тяглий, історик, науковий співробітник Українського центру вивчення історії Голокосту. Говоритимемо про те, чому історія переслідувань ромів – яка виглядає наче примітки на полях «великих історій» – насправді важлива, аби її пам’ятати.

Лекція відбудеться у м. Луцьк 29 квітня о 18:00. Реєстрація на подію – за лінком: https://forms.gle/WAnMLNX1BVVh7MDw7. Точну локацію ми повідомимо зареєстрованим учасникам/цям напередодні лекції.

Також буде трансляція на нашу fb-сторінку. Підписуйтесь, аби не пропустити!

Посилання на подію: https://www.facebook.com/events/313532473532765

Лекторій проводиться ГО «Мнемоніка» в рамках реалізації проєкту «Стежками пам’яті» (в партнерстві з ГО «Інша Освіта» та «Centropa» за дружньої фінансової підтримки фонду EVZ)