Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

INTERNATIONAL SCIENTIFIC-PRACTICAL CONFERENCE "Socio-political and scientific activity of MS Hrushevsky in the international aspect (to the 155th anniversary of his birth) "

МІЖНАРОДНА науково-практична конференція

«Громадсько-політична та наукова діяльність М.С. Грушевського в міжнародному аспекті

(до 155-річчя від дня народження)»

м. Київ, 23-24 вересня 2021 р.


ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Мета конференції: дослідження, вивчення, переосмислення та популяризація наукової спадщини всесвітньо визнаного науковця та громадсько-політичного і державного діяча у площині історії, історіографії, етнографії, археології, соціології, політології, міжнародних відносин, філософії, літератури, фольклору; обмін думками щодо подальшого розвитку концепцій минулого на рівні сучасних наукових знань.

Місце проведення: Гуманітарно-педагогічний факультет, навч. корпус № 3, ауд. 101, вул. Героїв Оборони, 15, м. Київ, Україна, 03041. Роб. тел.: 0-44-527-80-83.

До участі в Міжнародній науково-практичній конференції запрошуємо вчених, молодих науковців, аспірантів, викладачів та наукових працівників закладів освіти, наукових інституцій, а також практичних працівників бібліотек, органів НТІ, архівів, музеїв України та інших країн.

Тези доповідей будуть опубліковані у матеріалах конференції.

Форма проведення: очно-дистанційна (може бути проведена онлайн на платформі Webex, відповідно до оголошених загальнодержавних протиепідемічних заходів).

Мова конференції: українська, російська, польська, англійська.


Інформаційний лист