Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Grant of NAS of Ukraine for research laboratories/groups of young scientists

Із 17 вересня 2021 р. оголошується конкурс на здобуття грантів НАН України дослідницьким лабораторіям/групам молодих вчених НАН України для проведення досліджень за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки з періодом фінансування у 2022-2023 рр.

Розпорядження Президії НАН України від 15.09.2021 №461 "Про організацію в 2021 р. конкурсу на здобуття грантів НАН України дослідницьким лабораторіям/групам молодих вчених НАН України для проведення досліджень за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки"

Постанова Президії НАН України від 30.05.2018 №183 "Про затвердження Положення про гранти НАН України дослідницьким лабораторіям/групам молодих вчених НАН України для проведення досліджень за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки"

Науковим установам НАН України до 20 жовтня 2021 р. забезпечити подання до Комісії по роботі з науковою молоддю НАН України необхідних документів.

При оформленні та поданні наукового проєкту на здобуття гранту необхідно слідувати «Умовам проведення у 2021 р. конкурсу наукових проєктів на здобуття грантів та вимоги щодо оформлення наукового проєкту».

Науковий проєкт подається у вигляді Запиту і Подання.

1. Запит формується в системі РІТ НОД НАН України.

РІТ НОД НАН України
Інструкції щодо оформлення Запиту

2. Формування Подання на здобуття гранту відбувається шляхом заповнення відповідних Форм:

Форма Подання на грант НАН України

До даної форми необхідно завантажити такі документи:

– Витяг з протоколу засідання вченої ради наукової установи НАН України з підтримкою наукового проєкту для участі у конкурсі на здобуття грантів НАН України, відсканований в pdf-форматі з підписами і печаткою (приклад: protocol_PetrovVM.pdf).

– Анкету наукового проєкту у doc-форматі
– Анотацію наукового проєкту у doc-форматі
– Перелік місць роботи (стажування) в закордонних наукових центрах, участь у міжнародних проєктах керівника наукового проєкту (у doc-форматі).

Форма Анкети молодого вченого НАН України

Форма Анкети молодого вченого НАН України

Анкета заповнюється всіма учасниками колективів молодих вчених, що подаються на конкурс.

Анкета містить коротку характеристику (CV) українською і англійською мовами у doc-форматі.

Характеристику (CV)

Всі Зразки документів (Анкету наукового проєкту, Анотацію наукового проєкту, Перелік місць роботи (стажування), Характеристику (CV)) необхідно завантажити на персональний комп'ютер, заповнити, перейменувати відповідно до рекомендацій вказаних в Умовах та завантажити у відповідну Форму.

Джерело: https://www.nas.gov.ua/young/UA/message/Pages/mess...