Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Award of the President of Ukraine for young scientists

Положенням про Премію Президента України для молодих вчених (далі – Положення), затвердженим Указом Президента України від 12.06.2000 №779/2000 (із змінами), встановлено 40 премій Президента України для молодих вчених (далі – Премії) в розмірі 40 тис.грн. кожна. Відповідно до згаданого Указу організацію та проведення конкурсу на здобуття зазначених премій покладено на Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки (далі – Комітет).

Роботи на здобуття зазначених Премій приймає Секретаріат Комітету. Порядок висунення робіт, що їх подають для участі у конкурсі, та оформлення документів викладено у відповідній інструкції, розміщеній на офіційному веб-сайті Комітету. Для електронної реєстрації роботи необхідно надіслати інформацію за електронною адресою: olena.zhdanenko@kdpu-nt.gov.ua.

Консультації щодо оформлення та прийняття робіт здійснює Секретаріат Комітету за адресою: 03150, м. Київ-150, вул. Казимира Малевича, 11, корп. 4, кім. 1410, тел.: (044) 2009004, 2009002.

Просимо звернути увагу на те, що відповідно до Положення роботи для участі у конкурсі на здобуття Премії висувають наукові установи, і Секретаріат Комітету їх приймає до 1 березня 2022 року за наведеною адресою.

Лист НАН України від 06.01.2022 №9к/16-8 щодо оголошення конкурсу на здобуття Премії Президента України у 2022 році

Положення про Премію Президента України для молодих вчених

Сайт Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки

Джерело: НАН України