Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

The editorial board of the scientific collection "Scientific Works of Kamianets-Podilskyi National University named after Ivan Ohienko: Historical Sciences" has started a collection of articles for volume 43

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Редколегія наукового збірника «Наукові праці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка: історичні науки» розпочала набір статей до тому 43. Збірник включено до категорії «Б» переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук за напрямком «Історичні науки» (наказ МОН України №409 від 17.03.2020 р.). Видання зареєстроване у міжнародних наукометричних базах Index Copernicus, OUCI, Google Scholar. Статті просимо надсилати до 15 березня 2024 р. на адресу kob-1974@ukr.net.