Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

A communicative measure designed to inform the public on a complex of archival documents related to the Chernobyl accident and on the inclusion of the Ukrainian nomination "Documentary heritage associated with the Chernobyl nuclear disaster" into the International Register of UNESCO "Memory of the World"

  •   5 June 2018
  •    News

5 червня 2018 року о 14:30 у Великій актовій залі Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України відбудеться комунікативний захід, покликаний проінформувати громадськість про комплекс архівних документів, пов’язаних з аварією на Чорнобильській АЕС, та про включення української номінації «Документальна спадщина, пов’язана з аварією на Чорнобильській АЕС» до Міжнародного реєстру програми ЮНЕСКО «Пам'ять світу».

У 2016 році національна заявка Укрдержархіву була підтримана Інститутом історії України НАН України, Інститутом української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України, Департаментом з архівів та діловодства Міністерства юстиції Республіки Білорусь, Національним архівом та Національною бібліотекою Латвійської Республіки та Генеральною дирекцією державних архівів Республіки Польща.

http://qha.com.ua/ua/suspilstvo/dokumenti-pro-chornobil-stali-quot-pam-yattyu-svitu-quot-v-yunesko/32045/

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2474536-cornobilsku-dokumentalistiku-vklucili-do-reestru-unesko-pamat-svitu.html

https://life.pravda.com.ua/culture/2017/10/31/227214/

https://day.kyiv.ua/uk/blog/kultura/znakova-podiya