Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Meeting of the Academic Council of the Institute of History of Ukraine of the National Academy of Sciences of Ukraine on February 28, 2019

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

засідання Вченої ради

Інституту історії України НАН України

28 лютого 2019 р.

14-30


1. Обговорення Висновку експертної комісії з оцінювання ефективності діяльності Інституту історії України НАН України за період 2014–2018 рр.


2. Наукова доповідь к.і.н. Т. М. ЄВСЄЄВОЇ ««ТОМОС ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО ПРАВОСЛАВ’Я»: ЦЕРКОВНА ІСТОРІЯ ЯК ПРОБЛЕМАТИКА АКАДЕМІЧНИХ СТУДІЙ».


3. Про програмно-технічне забезпечення інституту.

Доповідає Г. В. Боряк


4. Про платні послуги Інституту історії України НАН України.

Доповідає А. Г. Лук’яненко


5. Про оголошення конкурсів на здобуття стипендій Президента України для молодих вчених і НАН України для молодих вчених.

Доповідає О. С. Рубльов


6. Рекомендація до друку рукопису індивідуальної монографії к.і.н. Г. О. КОРОЛЬОВА «ФЕДЕРАТИВНІ ПРОЕКТИ У ЦЕНТРАЛЬНО-СХІДНІЙ ЄВРОПІ (1815–1921 РР.): ВІД ІДЕОЛОГІЧНОЇ УТОПІЇ ДО РЕАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ».

Доповідають: В. Ф. Верстюк

Р. Я. Пиріг

О. С. Рубльов


7. Рекомендація до друку рукопису індивідуальної монографії к.і.н. Ю. В. ВЯЛОВОЇ «ЛЕОН ВАСИЛЕВСЬКИЙ (1870–1936): ЖИТТЯ, ДІЯЛЬНІСТЬ, ТВОРЧІСТЬ».

Доповідають: О. С. Рубльов

С. В. Кульчицький

С. В. Віднянський


8. Рекомендація до друку брошури к.і.н. С. І. КОТА «КИЇВ. 1941 РІК. БАБИН ЯР. СПОГАДИ СУЧАСНИКІВ».

Доповідають: Г. В. Боряк

В. М. Даниленко

О. Є. Лисенко


9. Звіт стипендіатів стипендії Президента України для молодих учених к.і.н. В. І. МИЛЬКА, к.і.н. Ю. В. ГРИЩЕНКО, к.і.н. О. О. МАЄВСЬКОГО, к.і.н. Я. В. БОРЩИКА.


10. Висунення кандидатур на здобуття Премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва у 2019 р. в номінації «Наукові досягнення».

Доповідає В. І. Милько