Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

ІІ Всеукраїнська науково-практична краєзнавча конференція «Минуле і сучасність: Херсонщина. Таврія. Каховка»

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

З нагоди 100-річчя початку Української революції

та національно-визвольних змагань 1917-1921 років

65-річчя заснування міста Нова Каховка

50-річчя відкриття під Каховкою меморіалу «Легендарна тачанка»

14 – 15 вересня 2017 року

в містах Каховка та Нова Каховка проходитиме

ІІ Всеукраїнська науково-практична краєзнавча конференція «Минуле і сучасність: Херсонщина. Таврія. Каховка»

Напрями роботи конференції:

  • Культурні надбання краю у минулому і сучасності України: археологічні, етнографічні, джерелознавчі, музеєзнавчі, літературознавчі, релігієзнавчі студії;
  • Краєзнавство і туризм, природно-географічні, екологічні та соціально-економічні особливості краю;
  • Каховка, Таврія, Херсонщина, Південь України в контексті вітчизняної історії;
  • Історико-педагогічні дослідження краю;
  • Видатні особистості в житті краю.

У межах конференції передбачається проведення круглого столу з актуальних проблем туристичного краєзнавства, а також презентація нових краєзнавчих видань, екскурсійних маршрутів, улаштування тематичних майстер-класів.

Робота форуму відбуватиметься у форматі пленарних та секційних засідань, які проходитимуть у м. Каховка та м. Нова Каховка.

Збірник матеріалів конференції буде надрукований до її початку. Електронна версія збірника розміщуватиметься у провідних електронних бібліотеках. Зі збірником попередньої конференції можна ознайомитися за посиланнями: https://www.academia.edu/28459971/Conference_of_Ka...

Заявку на участь, текст доповіді та цифрове фото учасника необхідно надіслати до 1 вересня 2017 року на електронну адресу оргкомітету конференції.

Вимоги до публікації. Текст доповіді має бути набраним у текстовому редакторі Microsoft Word (шрифт 12пт, Times New Roman, інтервал 1). Параметри сторінки: зверху, знизу, ліворуч, праворуч – 25 мм, абзацний відступ – 10 мм. У правому верхньому кутку: перший рядок – прізвище, ім’я, по-батькові автора, другий – науковий ступінь, вчене звання (за наявності), місце роботи, посада. Назва – по центру, заголовними буквами. У першому абзаці розміщується анотація, у другому – ключові слова. Перелік джерел та літератури подається наприкінці статті після слів «Список використаних джерел» у порядку посилання в тексті. Посилання наводяться у квадратних дужках. Обсяг тексту доповіді не повинен перевищувати 5 сторінок.

Оргкомітет залишає за собою право відбору доповідей з огляду на їх відповідність тематиці конференції та вимогам до публікації.

Очні учасники отримають збірник конференції та сертифікат про участь безкоштовно. Заочні учасники мають сплатити за збірник та сертифікат 150 грн.

Звертаємо увагу, що оргкомітет не забезпечує проживання учасників конференції, проте може надати необхідну інформацію щодо послуг розміщення. Вартість проїзду та проживання оплачується учасниками самостійно.

Відповідальна особа за організацію конференції: Гончар Михайло Васильович – кандидат педагогічних наук, начальник відділу освіти Каховської міської ради.

Контакти: тел.: (05536) 2-04-40, (095) 007-29-25;

e-mail: m.honchar@gmail.com https://www.facebook.com/mykhailo.honchar


Зразок оформлення заявки

ЗАЯВКА

на участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній краєзнавчій конференції

«Минуле і сучасність: Херсонщина. Таврія. Каховка»

(14 – 15 вересня 2017 року)

Прізвище, ім’я, по батькові:

Науковий ступінь, вчене звання:

Місце роботи, посада:

Поштова адреса:

Контактний телефон:

E-mail:

Секція:

Тема доповіді:

Членство в Національній спілці краєзнавців України: так / ні

Форма участі у конференції: очна / заочна


ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ