Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Науково-дослідні та видавничі гранти Програми імені Ковальських Канадського інституту українських студій на 2018/2019 академічний рік

Програма імені Ковальських Канадського інституту українських студій запрошує дослідників подавати заявки на науково-дослідні та видавничі гранти на 2018/2019 академічний рік.

Тематичні пріоритети Програми імені Ковальських на 2018–2019 рр.
* Українсько-російське пограниччя в історичній ретроспективі.
* Колективні ідентичності, політика пам'яті в Україні.
* Економічні еліти України в історико-порівняльній перспективі.

Заявки приймаються до 1 березня 2018 р.

Вимоги до заявок на науково-дослідні гранти:
Головною метою науково-дослідних грантів КІУСу є сприяння і підтримка досліджень на українсько-канадську або українську тематику у галузі гуманітарних і соціальних наук. При поданні, будь ласка, зазначте мету запропонованого дослідження.
Метою науково-дослідних грантів КІУСу є підтримка незалежних досліджень, ініційованих та виконаних індивідуально або у співпраці. Гранти призначаються передусім на потреби вчених-фахівців, які працюють при університетах або інших вищих навчальних закладах, або є незалежними дослідниками. Гранти не розраховані на дослідження, які є вимогою отримання дипломів чи є частиною навчальних програм дисциплін. Науково-дослідні гранти не надаються з метою підтримки публікацій і не спрямовані на відшкодування видавничих витрат.

Вимоги до заявок на видавничі гранти:
Видавничі гранти надаються для підтримки публікації проектів (включаючи публікації в електронній формі) з чітко означеною науково-дослідною метою. КІУС підтримує наукові монографії, бібліографії, колекції документів та першоджерел, переліки архівних фондів тощо. Грант не надається для публікації перекладів, довідників чи підручників. Виняток може становити публікація перекладу, який передбачає проведення науково-дослідної роботи, що має бути чітко зазначено в обґрунтуванні проекту. Грант не підтримує проведення досліджень; рукопис публікації має бути завершено до подання заявки на отримання гранту.

При поданні заявки треба зазначити, що заявка подається до Програми імені Ковальських / Kowalsky Program for the Study of Eastern Ukraine
Заявки приймаються до 1 березня 2018 р.
Питання стосовно заявок можна задавати через електронну пошту: ciusappl@ualberta.ca