Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Іменні стипендії Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених

Розпочато прийом документів на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених.

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.03.2007 № 774-V, якою затверджено Положення про іменні стипендії Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених (далі – Положення), щорічно молодим ученим віком до 35 років, які проводять фундаментальні наукові дослідження та збагатили науку визначними здобутками, призначають 30 іменних стипендій Верховної Ради України (далі – стипендія) у розмірі 2000 грн./міс. кожна. Право на отримання стипендії мають молоді учені, які успішно пройшли захист докторської дисертації або підготували матеріали докторської дисертації, прийняті до розгляду спеціалізованою вченою радою із захисту докторських дисертацій.

З метою організації участі молодих учених НАН України у конкурсі на здобуття зазначених іменних стипендій необхідно до 10 травня 2018 р. подати до Комісії по роботі з науковою молоддю НАН України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 54, Президія НАН України, к.421, тел. (044) 239-6451,
e-mail: nm@nas.gov.ua) матеріали щодо кандидатів на стипендію, зазначені в п.5 Положення.

Також відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» молодим вченим необхідно дати згоду на збір та обробку персональних даних кандидата (якщо така згода не давалась у минулі роки). Зразок згоди на збір та обробку персональних даних розміщено на сайті «Наукова молодь НАН України».

Джерело: Лист НАН України про оголошення конкурсу від 22.01.2018 №9к/95-8.