Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

VIІІ Міжнародна наукова конференція «АРКАСІВСЬКІ ЧИТАННЯ: історичні дослідження на сучасному етапі розвитку гуманітарної науки»

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені В. О. Сухомлинського

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ ІСТОРІЇ, ПОЛІТОЛОГІЇ ТА ПРАВА

НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КРАЄЗНАВЦІВ УКРАЇНИ

Миколаївська обласна організація


ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Кафедра історії, етнології та археології Навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського та Миколаївська обласна організація Національної спілки краєзнавців України запрошує Вас взяти участь у VIІІ Міжнародній науковій конференції «АРКАСІВСЬКІ ЧИТАННЯ: історичні дослідження на сучасному етапі розвитку гуманітарної науки».

До участі у конференції запрошуються науковці, викладачі, аспіранти та всі зацікавлені особи.

Оргкомітет не бере зобов’язань щодо оплати вартості проїзду та проживання учасників конференції (за бажанням учасників конференції оргкомітет забронює місця проживання, враховуючи фінансові можливості учасників).

Конференція відбудеться 27–28 квітня 2018 р. за адресою: Україна, 54001, м. Миколаїв, вул. Набережна 29, Миколаївський обласний краєзнавчий музей.

Початок роботи конференції – 10:00 годині; реєстрація учасників з 09:00 годин.

Напрями:

− Історіографічні та джерелознавчі дослідження.

− Історична наука в Україні та Європі: шлях до інтеграції підходів.

− Етнологічні дослідження у сучасному світі.

− Історичні та археологічні дослідження в Україні та Європі: історія та сучасність.

− Краєзнавство Південної України.

Секції:

− Історія

− Історіографія та джерелознавство

− Етнологія

− Археологія

− Краєзнавство

В рамках конференції буде проведено «круглий стіл»: «Україна та Європа: цивілізаційний поступ крізь віки».

Програма конференції передбачає: пленарні засідання, роботу секцій, культурну програму (екскурсії, дружня вечеря тощо).

Офіційні мови конференції: українська, російська, англійська.

Передбачається видання матеріалів конференції у вигляді електронного та паперового збірника тез, що відповідає вимогам щодо апробації результатів наукової роботи (п. 14 «Порядку присудження наукових ступенів і присвоєння вченого звання старшого наукового співробітника», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 567 від 07.07.2013 р.).

За бажанням авторів тези підготовлені у вигляді повної статті (до 0,5 д.а.) будуть надруковані у фаховому академічному наукометричному журналі «Емінак» www.eminak.mksat.net (вартість публікації 400 грн).

Матеріали конференції будуть розміщені на веб-сайті навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського: http://history.mdu.edu.ua/ та Миколаївської обласної організації Національної спілки краєзнавців України: http://mosk.mksat.net

Просимо надсилати тексти тез доповідей до 31 березня 2018 року в електронному вигляді на адресу оргкомітету: arkas.mk@email.ua або передати особисто до оргкомітету.

Оргкомітет конференції:

Тел. 067-768-22-74 (Тригуб Олександр Петрович – співголова оргкомітету);

Тел. 097-473-39-99 (Гузенко Юрій Іванович – відповідальний секретар);

E-mail: arkas.mk@email.ua

Деталі щодо оплати організаційного внеску, вимоги до оформлення тез доповідей і форма заявки на участь у конференції – в інформаційному листі.
Посилання на джерело: http://nsku.org.ua/?p=10827