Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Набір статей до чергового (21-го) випуску «Українського історичного збірника»

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Оголошується набір статей до чергового (21-го) випуску «Українського історичного збірника». До співпраці запрошуються молоді вчені та аспіранти Інституту історії України НАН України, інших наукових і освітніх вітчизняних та зарубіжних установ.

Метою збірника є публікація статей молодих вчених та аспірантів, актуальних і нових за тематикою, теоретичних чи практичних за змістом, а тематичне коло публікацій видання охоплює різноманітні проблеми української та всесвітньої історії з найдавніших часів до сучасності і різні теоретико-методологічні питання.

Додатково з тематикою збірника та його попередніми випусками можна ознайомитися тут: http://resource.history.org.ua/ejournal/EJ0000020

Термін подачі матеріалів – ДО 1 ЖОВТНЯ 2018 РОКУ.

Редакційній колегії слід подавати один роздрукований примірник статті за адресою: 01001, Київ, вул. Михайла Грушевського, 4, к. 618 (Рада молодих вчених Інституту історії України) та електронну копію статті надсилати на електронну адресу редакційної колегії «Українського історичного збірника» – uiz.history.ua@gmail.com

Редколегія не розглядатиме статті, які не відповідають вказаним вимогам. Редколегія має право редагувати й скорочувати подані матеріали. Неопубліковані статті, а також електронні носії й ілюстрації авторові не повертаються. За зміст статті, достовірність фактів, цитат, дат тощо відповідає автор. Редакційні вимоги до публікацій та приклади оформлення матеріалів див. у доданому файлі.

Редакційні вимоги до публікацій