Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

ІІІ Всеукраїнська наукова конференція «Теоретичні та прикладні аспекти біографістики: до 240-річчя від дня народження Г. Ф. Квітки-Основ’яненка»

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

Центр українських студій імені Д. І. Багалія

Кафедра українознавства

Кафедра історії української літератури

Центр краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька


Шановні колеги!


запрошуємо Вас взяти участь у ІІІ Всеукраїнській науковій конференції

«Теоретичні та прикладні аспекти біографістики:

до 240-річчя від дня народження Г. Ф. Квітки-Основ’яненка»,

яка відбудеться 29 листопада 2018 року в ХНУ імені В. Н. Каразіна


На обговорення виносяться наступні тематичні напрями:

Спадщина Г. Ф. Квітки-Основ’яненка в контексті сучасності; Г. Ф. Квітка-Основ’яненко і Харківська школа романтиків; Біографістика: теоретичні та прикладні студії; Історіографія і джерелознавство біографістики; Персоналії в історії літератури та культури; Роль особистості в історії класичного університету; Мікроісторичні та регіональні дослідження: слобожанський вимір.


Для участі у конференції просимо до 22 жовтня 2018 р. надіслати заявку й анотацію (обсягом до 1000 знаків) на електронну адресу: aksjonovanat@ukr.net. Витрати на проїзд, проживання, харчування – за рахунок відряджаючих організацій. Організаційний внесок – 150 грн. з особи.

За результатами конференції планується публікація електронного збірника, який буде розміщено на сайті Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька ХНУ імені В. Н. Каразіна: http://tronkocentr.karazin.ua.

Найкращі доповіді будуть рекомендовані до публікації у фахому часописі «Вісник ХНУ імені В. Н. Каразіна. – Сер.: Історія України. Українознавство» (Свідоцтво КВ №21576-114760 від 18.08.2015). З вимогами до публікацій у фаховому Віснику можна ознайомитися за посиланням: http://philosophy.karazin.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html. Оргкомітет залишає за собою право відбору доповідей для включення у програму та збірник конференції. Усім учасникам будуть видані сертифікати.


Зразок

заявки на участь у ІІІ Всеукраїнській науковій конференції

«Теоретичні та прикладні аспекти біографістики:

до 240-річчя від дня народження Г. Ф. Квітки-Основ’яненка»


Прізвище, ім’я, по батькові

Місце роботи (навчання)

Посада

Науковий ступінь

Вчене звання

Тема доповіді

Номер контактного телефону

E-mail

Поштова адреса


Вимоги до оформлення статей

Обсяг – до 20 тис. знаків з пробілами (включно зі списком використаної літератури) в редакторі Word, шрифт – Times New Roman, розмір шрифту – 12, інтервал – одинарний. На першій сторінці подається така інформація: прізвище, ім’я, по батькові автора (у правому кутку), науковий ступінь, вчене звання автора, назва установи, в якій він працює, його електронна адреса. Після назви статті подаються анотації українською, російською та англійською мовами (обсяг кожної – 500 знаків; слово «анотація» не наводиться) та ключові слова (4–6 слів). Посилання на цитовані видання наводяться у квадратних дужках, де зазначається порядковий номер видання у списку літератури, після коми, номер сторінки, наприклад: [3, с. 165]. Список використаної літератури укладається в абетковому порядку і розміщується безпосередньо після тексту. На конференцію приймаються матеріали, які раніше не публікувалися. Подані тексти мають бути ретельно вичитані, оскільки додатково не редагуються. Відповідальність за зміст доповідей несуть автори. Контактний телефон: +38(050)4015805 Аксьонова Наталя.

З повагою, ОРГКОМІТЕТ