Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Конкурс на здобуття грантів НАН України дослідницьким лабораторіям/групам молодих вчених НАН України

З метою підтримки молодих науковців установ НАН України, які мають вагомі наукові результати, виходячи з необхідності підвищення ролі та виявлення майбутніх перспективних наукових керівних кадрів, а також підтримки наукових досліджень, які спрямовані на створення нових технологій, матеріалів, іншої наукоємної продукції, оголошено конкурс на здобуття грантів НАН України дослідницьким лабораторіям/групам молодих вчених НАН України для проведення досліджень за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки.

Конкурс проводиться відповідно до Положення про гранти НАН України дослідницьким лабораторіям/групам молодих вчених НАН України для проведення досліджень за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки, затвердженого постановою Президії НАН України від 30.05.2018 №183.

Розпорядження Президії НАН України від 04.07.2018 №360 "Про організацію конкурсу на здобуття грантів НАН України дослідницьким лабораторіям/групам молодих вчених НАН України для проведення досліджень за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки".

Додатки до розпорядження: Аpplication form, Анкета, Експертна анкета.

Джерело: http://www.nas.gov.ua/UA/Messages/News/Pages/View....