Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Симпозіум "Війни, насильства та революції в Україні (1914–1923 рр.): академічні та публічні перспективи".

Центр міської історії запрошує усіх, чия робота стосується періоду 1914–1923 рр., зголошуватись до участі в симпозіумі "Війни, насильства та революції в Україні (1914–1923 рр.): академічні та публічні перспективи".

Час: 4–6 липня 2019 р. (четвер–субота)

Місце проведення: Центр міської історії, вул. Акад. Богомольця 6, Львів

Метою симпозіуму є спроба простежити як багатовимірна загальноєвропейська криза Першої Світової війни проявилася на теренах сучасної України. Симпозіум має на меті згуртувати всіх, хто вивчає історію 1914–1923 рр., використовуючи різні формати та підходи (дослідження, цифрові проекти, освіта, журналістика, мистецтво, література, переклад та ін.).

До участі заохочуються історики, культурологи, літературознавці, фахівці з політичних та соціальних наук і гендерних студій, а також письменники, перекладачі, музейники, журналісти, музиканти і митці.

Кінцевий термін подачі зголошень: 15 квітня 2019 року

Умови участі

Участь у симпозіумі є безкоштовною. При необхідності, може бути надана стипендія на проживання та покриття транспортних витрат.


Робоча мова симпозіуму: українська

Деталі: http://www.lvivcenter.org/uk/conferences/conferences/3007-19-07-06-wwi-symposium/