Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад наукових працівників Інституту історії України Національної академії наук України

4 березня 2019 р. директором Інституту історії України НАН України було затверджено Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад наукових працівників Інституту історії України Національної академії наук України.

Цей Порядок розроблений відповідно до частини п’ятої статті 6 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", Примірного положення про прядок проведення конкурсу на заміщення вакантних наукових посад державної наукової установи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2018 р. № 404, та Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад наукових працівників у наукових установах Національної академії наук України, затвердженого розпорядженням Президії НАН України від 04 жовтня 2018 р. № 553, і визначає умови проведення конкурсу на заміщення вакантних посад наукових працівників (в Інституті історії України НАН України.

Ознайомитися з ним можна тут: "Порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад наукових працівників Інституту історії України Національної академії наук України"