Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Всеукраїнська наукова конференція «Я в усьому світі не находжу спокою…». До 200-ліття Пантелеймона Куліша

ІНСТИТУТ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ НАН УКРАЇНИ
НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КРАЄЗНАВЦІВ УКРАЇНИ

5ca36bbc05ac8.jpg

Всеукраїнська наукова конференція «Я в усьому світі не находжу спокою…».
До 200-ліття Пантелеймона Куліша

Інформаційний лист

Інститут історії України НАН України та Національна спілка краєзнавців України запрошують до участі у Всеукраїнській науковій конференції: «Я в усьому світі не находжу спокою…». До 200-ліття Пантелеймона Куліша.

Пропонуємо обговорити широкий спектр питань: творча та громадська діяльність П.Куліша, його публічне та приватне життя, коло спілкування, вплив на сучасників, значення постаті П.Куліша в історії України.

Конференція розпочнеться 22 травня 2019 р. о 10 год. за адресою: м.Київ, вул. Михайла Грушевського, 4, зала засідань (6-й поверх).

Для участі у конференції просимо надіслати до 1 травня 2019 р. на електронну адресу оргкомітету (histconf@meta.ua) заявку, в якій зазначити тему доповіді й інформацію про автора: прізвище, ім’я та по батькові, науковий ступінь і вчене звання, місце роботи / навчання, телефон, е-mail.

Регламент виступу: 20 хвилин (15 хвилин – доповідь, 5 хвилин – запитання та обговорення). Матеріали конференції плануємо опублікувати.

За додатковою інформацією можна звертатись за тел.: 044-279-19-02.

Організаційний комітет