Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Народному руху України – 30 років

Шановні колеги!

Інститут історії України НАН України запрошує вас взяти участь у засіданні «круглого столу» «Народному руху України – 30 років». Засідання відбудеться 10 жовтня 2019 р. у приміщенні Інституту історії України НАН України за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 4, зала засідань, 6 поверх. Початок о 10.00.

Пропонуються тематичні напрями для виступів та дискусій у роботи «круглого столу»:

1. Національно-демократичні рухи на теренах колишнього СРСР.

2. Проблеми самоорганізації та діяльності національно-демократичних об’єднань в Україні.

3. Програмні цілі Народного руху України.

4. Народний рух України в умовах пострадянських реалій.

5. Формування української політичної нації: шлях до національного самовизначення

6. Сучасні виклики для національно-демократичних об’єднань.

7. Народний рух України в особах.

Заявку на участь у «круглому столі» просимо надсилати до 01 жовтня 2019 р. на електронну адресу: viddil@email.ua. У ній необхідно вказати тему доповіді та короткі відомості про доповідача (прізвище, ім’я, по батькові, науковий ступінь та вчене звання, місце роботи, посада, поштова та електронна адреси, контактний телефон). Матеріали та тези виступів і дискусій, оформлені відповідно до вимог, будуть опубліковані в черговому випуску наукового збірника «Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика». Телефон для довідок: (50) 867 69 66 Василь Швидкий


5d8896f075ce6.jpg