Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Міжнародна наукова конференція «VIІІ Міждисциплінарні гуманітарні читання»

Міжнародна наукова конференція «VIІІ Міждисциплінарні гуманітарні читання» (Київський будинок вчених НАН України, вул. Володимирська, 45-А). 21 листопада 2019 року

У рамках заходу відбудеться воркшоп, на якому др Ярослав Кіт (директор європейської філії Інституту глобальної і регіональної політики, Монреаль) розповість, як знайти гроші на Ваш проект (на прикладі організації літніх шкіл); також Ви отримаєте відповіді на питання.

Ви можете побувати на цікавих наукових секціях, наприклад, присвячених сприйманню українців сусідами, модернізації, реформам. Кожну панель вестимуть відомі вчені, як др Шандор Фйольдварі, проф. Тарас Чухліб, проф. Ігор Кривошея та ін.

Для забезпечення матеріально-технічних витрат, пов’язаних з організацією конференції встановлено організаційний внесок для слухачів конференції у розмірі 50 грн. (для цього потрібно зареєструватися по тел. 0934534706 (viber) або надіслати лист-підтвердження на kononenkovas@gmail.com.

Організатори конференції

Організаторами наукового заходу виступили Міністерство освіти і науки України, гуманітарні інститути Національної академії наук України та громадські організації.