Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

V літня школа зі студій Голокосту в Україні

6 -17 липня 2020 року, Київ

Центр перспективних досліджень Голокосту імені Джека, Джозефа і Мортона Менделів Меморіального музею Голокосту США у співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Українським центром вивчення історії Голокосту оголошують про проведення спільної програми. Літня школа організовується для осіб, зацікавлених у дослідженні та викладанні університетських курсів з єврейської історії та студій Голокосту в Україні. Програма проводитиметься на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Програма школи охоплює теми із довоєнного єврейського життя, історії Голокосту в Україні та Європі, та післявоєнного періоду. Щоденні заняття складатимуться із презентацій запрошених лекторів, виступів учасників, в яких будуть представлені наукові проекти та/або навчальні програми, консультацій з експертами, а також відвідувань місць пам'яті у Києві та поза межами столиці.

Програма включатиме виступи та лекційні курси запрошених лекторів: Др. Максим Гон (Рівненський Державний Гуманітарний Університет, Україна), Др. Жан-Марк Дрейфус (Університет Манчестер, Великобританія), Др. Наталя Лазар (Меморіальний Музей Голокосту США), Др. Владімір Лєвін (Центр Єврейського Мистецтва, Єврейський університет, Ізраїль), Др. Тетяна Пастушенко (Інститут Історії Національної Академії Наук України), Др. Анатолій Подольський (Український Центр із Вивчення Голокосту), Проф. Дітер Поль (Університет Клягенфурт, Австрія), Др. Андрій Руккас (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Др. Андрій Уманський (Яхад-ін Унум, Франція) та ін.


Детальніше: https://www.ushmm.org/uk/holocaust-studies-summer-...