Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Scholarships offered for Ukrainian historians by the Historical Seminar of the University of Münster

Стипендії для істориків та історикінь з України


Історичний факультет Вестфальського Університету Вільгельма (м.Мюнстер, Німеччина) пропонує стипендії для українських істориків та історикінь, які вимушені покинути свою країну. Стипендії дорівнюють 2000,- € в місяць для рівня «постдок» та 1350,- € для аспірантів (плюс доплата для родини) на протязі шести місяців.


Для подачі заявок запрошуються фахівці та фахівчині з середньовічної, ранньомодерної, модерної та сучасної історії, зокрема з ділянок:

змагання істин;міграція та різноманіття;холодна війна;історія імперій;нації та націоналізми в 19-20 століттях;зміни керівництва в Східній та Центрально-Східній Європі (1450-1850);регіони та регіоналізми в Царській Імперії (17-20 століття);порівняльна історія міст (особливо ранньомодерний період);фермерство, трудова діяльність та споживання в сільських районах (16-19 століття).


Історики та історикині, які працюють в інших дослідницьких ділянках, також можуть присилати заявки, якщо їх профіль співпадає зі сферою зацікавлень історичного факультету Мюнстерського університету.


Заявку можна подавати у будь який час, формальних критеріїв немає. Якщо можливо, просимо однак, вислати список публікацій, копії дипломів, а також короткий опис дослідницького проекту.


Заявки англійською чи німецькою мовами в PDF форматі прохання висилати на адресу:

blaschko@uni-muenster.de

Prof. Dr. Olaf Blaschke

Historisches Seminar

WWU Münster

Domplatz 20-22

48143 Münster


За інформацію українською, звертайтеся до:

Dr Liliya Berezhnaya

Historisches Seminar - Abteilung für Osteuropäische Geschichte

WWU Münster,

Telefon: 0251 / 83 24122 (Sekretariat)

E-Mail: lbere_01@uni-muenster.de


Дивіться також сторінку історичного факультету Мюнстерського університету:

https://www.uni-muenster.de/Geschichte/histsem/


Scholarships offered for Ukrainian historians by the Historical Seminar of the University of Münster