Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Презентація та подальше обговорення видання “Відголос: Угорська революція 1956 року та українське суспільство у документах КҐБ”

6391a02c7fcc4.jpg


Презентація та подальше обговорення видання “Відголос: Угорська революція 1956 року та українське суспільство у документах КҐБ”.

Збірник документів було підготовано у співпраці з Історичним архівом державної безпеки Угорщини на основі розсекречених архівних матеріалів. У книзі зібрано й оприлюднено оперативні зведення, довідки, спеціальні повідомлення, доповідні та ін., які охоплюють період із жовтня 1956 до травня 1959 рр., про реагування різноманітних верств населення УРСР на події в Угорщині.

Презентація видання відбудеться 09 грудня ц. р., початок об 12 годині у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 60, ауд. 349.