Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

ХVІ круглий стіл «Українське суспільство і пам’ять про Голокост: досвід сучасної війни проти України»

27 січня 2023 року у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту в приміщенні Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України відбудеться ХVІ круглий стіл «Українське суспільство і пам’ять про Голокост: досвід сучасної війни проти України»


Час проведення: 27 січня 2023 року, початок о 10:00.

Місце: конференц-зала ІПІЕНД імені І. Ф. Кураса НАН України (м. Київ, вул. Генерала Алмазова 8, кім. 202)


Цьогорічний круглий стіл «Українське суспільство і пам'ять про Голокост» відбуватиметься в умовах повномасштабної війни, розв’язаної проти нашої держави російською федерацією. Тож, акценти всіх доповідей і обговорень продиктовані часом і об’єктивними обставинами. У фокусі, як завжди, питання вшанування пам’яті жертв Голокосту, найсучасніші дослідження і освітні методики в цій царині, протидія дискримінації, антисемітизму, ромофобії, будь-яким проявам геноциду. До участі традиційно запрошені провідні науковці, освітяни, громадські діячі та офіційні особи.


Робота Круглого столу цього року, нарешті, відкрита для «живого» відвідування, проте, через міркування безпеки і зважаючи на обсяг наявного укриття, маємо запропонувати форму реєстрації на наш оффлайн захід: https://forms.gle/FT9Eitd5U3oM6xvE9


Сподіваємося, що будемо мати змогу надіслати запрошення всім зареєстрованим учасникам. Відкриття Круглого столу буде традиційно транслюватися наживо на офіційній сторінці Центру у мережі Фейсбук. Виступи будуть доступні згодом онлайн на офіційному YouTube каналі УЦВІГу. Організаторами ХVІ круглого столу виступають Український центр вивчення історії Голокосту, GoetheInstitut в Україні за підтримки проекту «Вчимося пам’ятати» єврейської громади м. Дюссельдорф. Нагадаємо, у 2005 році Генеральна асамблея ООН приняла Резолюцію №60/7, в якій проголосила 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Резолюція наголошує на важливості освітньої та просвітницької роботи для того, аби засвоїти уроки Голокосту та запобігти проявам ненависті, фанатизму, расизму та упереджень у майбутньому.


За додатковою інформацією звертайтеся:
+38 (044) 285-90-30, uhcenter@holocaust.kiev.ua.

Український центр вивчення історії Голокосту (УЦВІГ)


Посилання на джерело: https://www.facebook.com/events/565119882147153/