Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Запрошення на міжнародний конгрес “Переосмислення України та Європи: Нові виклики для істориків”

Шановні історики,


Запрошуємо Вас подавати заявки на участь у міжнародному конгресі “Переосмислення України та Європи: Нові виклики для істориків”, що відбудеться 14-17 вересня 2023 року у Вільнюсі, Литва. А також поділитися цією інформацією з колегами.

Головною метою конгресу є дискусія про створення нового наративу історії України та всього регіону Центрально-Східної Європи. Протягом двох днів відбудуться тематичні панельні дискусії, презентації донорських програм для історичних досліджень та нетворкінг.

Для спікерів панельних дискусій та учасників з України організатори можуть покрити такі витрати: проживання (три ночі в готелі у Вільнюсі, 14-17 вересня), проїзд (залізничні та автобусні квитки), харчування під час конгресу. Також передбачена можливість часткового покриття витрат для учасників з інших країн.

Будь ласка, заповніть форму на сайті Конгресу до 15 травня 2023 року (включно). Участь у Конгресі відбудеться на конкурсній основі, результати конкурсу будуть повідомлені Вам на пошту до 1 червня 2023 року:

https://vilniuscongress.com/ua/home


З повагою,
Світлана Ляховець,
Координаторка Конгресу з організаційних питань
Координаторка проектів Центральної і Східної Європи в Литовському інституті історії