Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Міжнародна науково-практична конференція “Історична освіта і наука в сучасній Україні: стан, проблеми та перспективи розвитку”, присвячена 25-й річниці утворення історичного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції “Історична освіта і наука в сучасній Україні: стан, проблеми та перспективи розвитку”, присвячена 25-й річниці утворення історичного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка, яка відбудеться 3031 травня 2018 року.

Планується робота секцій за напрямами:

  • Революційні процеси в Україні ХХ – початку ХХІ ст.
  • Глобальна історія: теоретико-джерелознавчі аспекти, дискурси, осягнення.
  • Актуальні проблеми історії, культури і освіти сучасної України.
  • Аналітика суспільних процесів: філософські, соціально-економічні та історичні аспекти.

Конференція проходитиме 30–31 травня 2018 р. у конференц-залі ТНПУ ім. В. Гнатюка (кімн. 31), що розташована в адміністративному корпусі університету. Проїзд від залізничного вокзалу маршрутним таксі № 3, 16 дозупинки М. Кривоноса.

Реєстрація – 30 травня з 9.00 до 10.00 у фойє адміністративного корпусу університету.

Початок конференції – 10.00.

Мови конференції: українська, російська, англійська, польська.

Заявки щодо участі у конференції просимо надсилати до 15 травня 2018 р. із зазначенням теми доповіді та відомостей про автора (прізвище, ім’я, по батькові, науковий ступінь, учене звання, місце роботи, поштова та електронна адреса, контактний телефон).

Матеріали виступів обсягом до 15 сторінок надсилати в електронному вигляді або на компакт-диску разом з примірником друкованого тексту на адресу Оргкомітету до початку конференції або при реєстрації у день конференції 30 травня 2018 р. Передбачається видання матеріалів конференції у Міжнародному збірнику наукових праць, який видається змішаними мовами (українська, російська, англійська, польська) та індексується в міжнародних наукометричних базах даних: РИНЦ та IndexCopernicus.

Організаційний внесок 150 грн., який включає підготовку програми та сертифіката учасника конференції.

Вимоги до оформлення публікацій: у правому верхньому куті – ім’я та прізвище автора, далі у круглих дужках – населений пункт і країна; нижче у центрі великими літерами – назва статті; посилання на джерела і літературу оформляються у квадратних дужках, де перша цифра – номер джерела чи літератури, друга – номер сторінки. Поля: ліве – 30 мм, верхнє і нижнє – 20 мм, праве – 10 мм. Міжрядковий інтервал – 1,5. Список використаних джерел оформлений згідно з Національним стандартом України ДСТУ 8302:2015” Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання.“ Текст в редакторі MS\Word Абзацний відступ – 1,5 см.

Дотримання усіх зазначених вимог обов’язкове.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ