Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Відкрито прийом заявок на Другий міжнародний історичний хакатон #hack4history у Мінську

Відкрито прийом заявок на Другий міжнародний історичний хакатон #hack4history у Мінську


5f26e3c56c0d4.jpg


Міжнародний історичний хакатон #hack4history пройде вдруге у Мінську з 25 по 27 вересня 2020. До участі запрошуються команди істориків, викладачів, співробітників музеїв, представників НГО, журналістів, дизайнерів і IT фахівців, у тому числі студентів з Німеччини, Росії, Польщі, України і Білорусі. Подавати заявки на хакатон ми запрошуємо команди з 2-4 чоловік, що складаються з молодих істориків, співробітників музеїв, представників НГО з Німеччини, Росії, Польщі, України та Білорусі. Перевагу буде надано командам, в складі яких є IT експерти і дизайнери. Подача заявок триває до 4 вересня 2020 р. включно.

Метою хакатону буде розробка нових цифрових продуктів і IT рішень для використання в історичній освіті, культурі пам’яті та популяризації пам’ятних місць і музеїв на тему Другої світової війни.

Проект реалізується Міжнародним освітнім центром у Дортмунді (IBB Dortmund) та Мінським міжнародним освітнім центром імені Йоханнеса Рау в Мінську (IBB Minsk) за фінансової підтримки Федерального міністерства іноземних справ Німеччини.

Більше інформації щодо того, як проходитиме захід, як подати заявку і про умови участі див. тут: UA Call Hackathon Minsk 2020

Або за посиланням: http://hackhistory.tilda.ws/