Народність, така велика, така багата змістом та життєвими силами, не знищеними століттями насильницького гноблення, не може бути доведена до небуття гнітом і заборонами.

Усі ці утиски можуть лише затримати її розвиток, але не більше, і, кінець кінцем, вона не може не взяти свого.

Факти останнього часу утверджують у непорушному переконанні, що широкий і всебічний розвиток української народності — лише питання часу, мабуть — дуже недалекого часу.

(Михайло Грушевський, Нариси історії українського народу, 1904/2013)

ІСТОРИКИ І ВІЙНА

Засідання Вченої ради Інституту історії України НАН України 14 вересня 2021 р.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

засідання Вченої ради

Інституту історії України НАН України


14 вересня 2021 р.

12-00


1. Пропозиції відділів інституту щодо участі у конкурсі на проведення наукових (науково-технічних) робіт у 2022-2023 рр. за напрямом «Підтримка пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок», що плануються до фінансування за бюджетною програмою КПКВК 6541230 «Підтримка розвитку пріоритетних напрямів наукових досліджень»:

- УКРАЇНСЬКИЙ ПРОЕКТ У ГЕОПОЛІТИЧНОМУ ПРОСТОРІ ТА ІСТОРИЧНОМУ ЧАСІ. (Термін виконання: І кв. 2022 р. – ІV кв. 2023 р. Науковий керівник – академік НАН України В. А. СМОЛІЙ);

- СОЦІОКУЛЬТУРНІ АСПЕКТИ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА УКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЛЯХ В ДОМОДЕРНІ ЧАСИ. (Термін виконання: І кв. 2022 р. – ІV кв. 2023 р. Науковий керівник – д-р іст.наук. проф.

В. М. ГОРОБЕЦЬ);

- ВІДКРИВАЮЧИ УКРАЇНУ СВІТОВІ: МАЛИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК У ДВОХ ЧАСТИНАХ. (Термін виконання: І кв. 2022 р. – ІV кв. 2023 р. Науковий керівник – чл.-кор. НАН України С. В. ВІДНЯНСЬКИЙ).


2. Про висунення кандидатури кандидата історичних наукВ. І. МИЛЬКА на здобуття стипендії НАН України для молодих учених.

Доповідає О. С. Рубльов